Urządzanie restauracyjnej kuchni to ciężki kawałek chleba. Wszystko musi być praktyczne, zajmować tylko tyle miejsca, ile to konieczne, ale również być inwestycją na długie lata, a więc wymaga się od tych mebli dobrej jakości i wykonania ze świetnych materiałów, które są dostosowane do warunków kuchennych. Ważna jest też cena, bo otwierająca się dopiero restauracja zazwyczaj nie posiada dużego kapitału.
Stoły z basenem ze stali nierdzewnej
Jednym z podstawowych elementów wyposażania kuchni są zlewy. Nieważne, czy w kuchni będzie zmywarka czy nie, zlew i tak jest koniecznością. Przyda się choćby do umycia rąk czy warzyw. Najlepiej jest zainwestować w stoły z basenem ze stali nierdzewnej, które mają wystarczająco dużą głębokość i odpowiednią powierzchnię. Są one tyle praktyczne, że pod zlewami znajduje się dodatkowe miejsce na przechowywanie, choćby środków czystości, na które zawsze brakuje miejsca. takie stoły będą też łatwe do utrzymania w czystości dzięki gładkim powierzchniom.